Om H.E.S.

Kultursällskapet H.E.S. bildades 2022 och är ett pågående kulturexperiment.
Vi – initiativtagarna Henry, Eva och Sven – är H.E.S.

Mycket i livet kan ses som tillfälligheter: stora och små, vilka ibland kan bli mer eller mindre betydelsefulla.

Allt började med ett mail hösten 2021, efter att Anoteket Mikroförlag fått en briljant idé! Nämligen att bjuda in Henry Bronett att ställa ut sina senaste FotoPoesi alster på Växjö Stadsbibliotek.

Och Henry sade: Självklart! Inte anade vi då att denna händelse skulle bli början till en engagerande och berikande samtalsresa med många långa och intressanta samtal mellan oss tre: Henry, Eva och Sven. Vi tycker helt enkelt om att samtala med varandra.

Vilka är vi?

Henry Bronett, författare, poet och fotograf med utbildning vid Scenskolan i Stockholm. Han har verkat både som clown, skådespelare, producent och regissör inom cirkus, teater, opera, film och tv. Som författare debuterade Henry 2005 och har sedan dess givit ut flera barnböcker, historietter och diktsamlingar. Sedan 2015 ställer han främst ut sina fotografiska verk samt arbetar med ”fotopoesi”. 2020 förärades Henry Bronett Samfundet De Nios julpris.

Eva Fodor Velander, multikulturentreprenör, förläggare, kursledare i retorik och författare med fil.kand i informatik och examina i sjukvårdsjuridik, lingvistik samt ledarskap. Tidigare har hon arbetat bl a med B2B marketing, etablering av dotterbolag och handels-kammare samt som pressmanager i Holland, projektledning för kreativa näringar samt utbildning av utlandsrekryterade läkare i sjukvårdsjuridik. Eva debuterade som författare 2020.

Sven Velander, musiker, låtskrivare i olika konstellationer, släktforskare och författare med en fil.kand i religionsvetenskap och en fil.kand i historia samt examina i biblioteks- och informationsvetenskap. Han är även forskare i lokalhistoria samt bildföreläsare i etnologi. Tidigare har han även regisserat sin egenskrivna musikteater. Sven debuterade som författare 2020.

Läs mer om Henry www.bronett.se
Läs mer om Eva och Sven www.anoteket.se